Olika typer av reflexskärm

Det finns ett antal olika typer av reflexskärmar. Dessa finns dessutom i ett antal olika storlekar och former. Vilka effekter de olika färgerna har går vi igenom på en egen sida.

Dubbelsidig reflexskärm

Den enklaste typen är den dubbelsidiga reflexskärmen. Som namnet antyder har den två sidor med olika färger som ger lite olika effekter på motivet. Vanliga kombinationer är guld/silver, guld/vit och silver/svart.

5-i-1

En mer flexibel typ är 5-i-1 reflexskärmen. Den består av fem olika skärmar i en och samma. Detta görs möjligt genom att grundskärmen har en färg, oftast transparent (vit), och sedan sitter det ett vändbart överdrag på skärmen. Överdragets fyra sidor gör att det totalt blir fem olika varianter. Vanliga kombinationer är guld/silver/vit/weaving (guld och silver) eller guld/silver/vit/svart. 5-i-1 reflexskärmen är en mycket flexibel och användbar produkt som alla som tar porträtt utomhus borde skaffa.

7-i-1

7-i-1-skärmen bygger på samma idé som 5-i-1, men här har man i överdraget byggt in ytterligare två varianter. Vanliga kombinationer är transparent (vit), guld, silver, weaving (guld och silver), vit, grön och blå.

Trekanting reflexskärm med gråkort

Den trekantiga reflexskärmen har ett handtag i ena hörnet och är därför lite lättare att hålla i än vad den runda är. Den har oftast bara en reflexterande sida och en sida med en annan funktion, tex gråkort (svart/vit/grå) för att ställa in korrekt exponering.

 

Vill du komma i kontakt med oss för att höra mer om vårt utbud av reflexskärmar, vänligen använd nedanstående kontaktformulär.


(Lämna tom)

Välkommen

Välkommen till www.reflexskarm.n.nu, en sida om reflexskärmar som används inom fotografering. Vi hoppas att du ska finna sidan intressant.

Mer information om hur man använder reflexskärm finns i Fotofyndets blogg

 

Länkar

Sökmotorkonsult

Display Pagerank

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)